Nieuws

21 oktober 2020

Vanaf seizoen 2021 komt er een nieuwe boot, de Motion 670! Eigenlijk is dit de opvolger van de alom bekende Valk. Boot wordt wederom gebouwd en geleverd door Hoora Heeg. De toonaangevende bouwer van de Valk. Voorheen stond de Motion dan ook bekend als Torenvalk. De Motion heeft meer zeil (22m2), 3 riffen als nodig en een 5 PK zonaangedreven electromotor. De boot is 20 cm breder dan de Valk dus meer stabilteit en comfort.

 

20 maart 2018

Je zou er niet zomaar aan denken als de temperatuur zoals nu rond het vriespunt ligt. Ik echter wel. De boot staat nog op de trailer maar is al weer tiptop in orde voor het nieuwe seizoen. Lekker aan gewerkt en altijd een goed gevoel als je er weer klaar voor bent. Je weet maar nooit hoe lang en heet deze zomer gaat worden.

9 april 2016

Eerste lessen zijn weer achter de rug. Op tweede Paasdag kon er vanwege een flinke storm niet gevaren worden. Geen probleem, dit hebben we op vrijdag weer ingehaald. Daar is deze dag dan ook voor bedoeld. Iedereen op vrijdagmiddag weer met een tevreden (zie het gastenboek) gevoel en heel wat wijzer weer naar huis.

Voor het eerst gasten verwelkomd in onze nieuwe studio aan de Kapelleweg te Scharendijke. Dit huisje -voor twee personen- is te boeken via Zeelandvakantiewoningen en Airbnb. Vanaf heden kan dus naast de zeilcursussen ook overnachtingen geboekt worden. Een compleet aanbod dus voor mensen die wat verder weg wonen en willen genieten van een landelijke omgeving in het toch levendige Scharendijke.

12 mei 2015

Alweer een tijdje druk aan het varen en de frisgelakte en opnieuw gestripete boot vaart weer prima. Niet alleen de boot wordt tip top bijgehouden maar ook de website was aan vernieuwing toe. Al met al best een geslaagd resultaat. De mannen van Visiecom uit Goes hebben er erg hun best op gedaan en dat is te zien!

18 april 2014

En weer een nieuwe boot! Hoora heeft weer een goede prestatie geleverd om deze boot weer tiptop af te leveren. Beetje met de tijd mee gaan; dus deze boot is voorzien van een rol fok en het gepatenteerde Hoora maststrijk systeem. Best wel handig om met 1 vinger de mast te strijken!

Vorig weekend voor het eerst de trapeze gebruikt. Hoort er natuurlijk bij voor de wat meer ervaren zeilers. Maar ook voor beginnende zeilers leuk om eens te proberen.

Pasen voor de boeg en lekker volgeboekt. Straf windje maar dat is natuurlijk alleen maar lekker!

=====

9 april 2013

Je noemt je zeilschool All Weather Sailing of niet. Op 1 April dan toch echt de seizoensopening. Leuk, in de door Eva en Vera Meijer nieuw geleverde Hoora Valk.
Watertemperatuur 2 graden, buiten temperatuur 0 tot 5 graden. En dit in combinatie met een lekkere doorzettende noord oosten 5/6 Beaufort wind. Dus aanvoeltemperatuur minus 5/10!!!! Frisjes dus. Iedereen was echter toch in een goede mood en echt geen mens horen klagen. Helemaal top. Vrijdag moeten gebruiken als uitwijkdag in verband met te veel wind. En het eerste VDWS Basic Sailing Licence zeilbrevet uitgeschreven. Mooie prestatie van de Luxemburgse cursist. Al met al een gedenkwaardige mooie zeil week!!

=====

24 oktober 2012

Vorige week laatste cursus gegeven. Heel wisselende omstandigheden, begonnen met 6B (altijd fijn voor de maandag) maar uiteindelijk met gebruikmaking van de vrijdag het hele programma af kunnen maken. En weer twee geslaagde VDWS Basic Sailing Licence gediplomeerden erbij!

Gisteren bij Vera en Eva Meyer van het fantastische Hoora in Heeg geweest. Prima boten bouwer. Er een (bijna) nieuwe boot gekocht!. En zo weer helemaal klaar voor de komende jaren. Foto’s volgen. Zitten toch wel wel leuke innovaties op voor wat betreft het reven van de zeilen en bovendien wordt de boot geleverd met een trapeze. Heel leuk voor de echt sportieven onder ons.

=====

8 augustus 2012

Week een stagiar, Arno Fischer, gehad die zich nu ook gediplomeerd VDWS instructeur mag noemen. Veel wind, dus een beetje hulp was welkom. Je kunt jezelf niet verstaan. Arno heeft in ieder geval toch de gelegenheid gezien tussen al het buiswater door een leuk video’tje te maken. Via You Tube gelijk op de site geplaatst. Enjoy. En Arno, good luck, dat we maar veel mensen plezier in het zeilen kunnen geven.

=====

31 mei 2012
Een hete Pinksteren!!!!

Je hebt zo van die dagen, gewoon in je T-shirtje het water op. Zijn er maar 4 per jaar maar afgelopen Pinksteren was dit het geval. Het hele weekend een volle boot, zaterdag een vier Beaufort, zondag iets minder wind en maandag weer perfect. En dit alles met 25 graden en volle zon! Was heerlijk om na de lunch in Brouwershaven weer het koelere water op te gaan. Klik op de laatste foto’s 2012 om een indruk te krijgen van dit fantastische zeilweekend.

=====

1 april 2012
Geen grap, maar boot weer in het water. Nieuwe kleur, stars en stripes blue. Hoe komen ze erbij. Kleur van de superjachten! Zal een Valk nooit worden maar het resultaat mag er zijn. Ben er best trots op. Lekker onderscheidend. Niks navy blue of het saaie wit. Analoog aan mijn filosofie hoe een zelschool hoort te zijn. Persoonlijk en vernieuwend. Nieuwe striping en een hagelwitte waterlijn maken het plaatje compleet. Lekker hoor.
Pasen volle boot. Yes, heb er zin in! Best frisjes nog maar kou en nattigheid bestaan niet, alleen verkeerde kleding. Vaak een item dat vergeten wordt bij het zeilonderricht.
=====

14 februari
Lange wintervakantie naar India achter de rug. Was helemaal top. Winter periode nu voorbij hoop ik. Nog even doorbijten voordat het april is. Kunnen we weer vlammen!

=====

7 juni 2011
Succesvolle eerste bijeenkomst VDWS International achter de rug.

Alhoewel de VDWS eigenlijk weinig doet aan werving van nieuwe leden hebben zich reeds een aanzienlijk aantal kite, zeil en surfscholen zich bij dit succesvolle watersportverbond aangesloten. Reden voor de nederlandse leden elkaar eens te treffen in Katwijk. In de fantastische burelen van M.brands (producent van Magic Marine en Mystic) kwamen onderwerpen als kwaliteitsborging en verbetering, opleiding stagiaires en hoe kan ik naar mijn leerlingen kijken en hierdoor het instructie niveau verhogen.
Al met al een succesvolle, leerzame en bovenal gezellige bijeenkomst.

=====

11 april 2011

De eerste weekend zeilcursus is achter de rug.  Mede dankzij het prachtige weer een groot succes.
Ook tijd om even stil te staan bij het verschijnen van de Nederlandse editie van het VDWS leerboek basiscursus zeilen. De VDWS verzocht All Weather Sailing de vertaling van het Duits naar het Nederlands te verzorgen. Een mooi werkje voor de winter dus.
Vele uren en noeste arbeid verder heeft het boek nu de drukker bereikt. Het resultaat mag er zijn. Het is te hopen dat dit leerboek vele Nederlandse cursusten tot steun zal zijn en als nuttig naslagwerk zal dienen.

=====

maart 2011

All Weather Sailing is er helemaal klaar voor.

Gloednieuwe zeilen van top zeilmaker Quantum Sails, brand nieuwe Yamaha buitenboordmotor die je nooit in de steek laat, nieuwe zelf opblaasbare 275N zwemvesten en de boot weer fris geverfd.

Voor de hele sportieven onder ons zit een trapeze installeren nog in de planning.

Laat de zomer maar komen!

=====

21 september

De zomer voorbij. Gek genoeg het drukste seizoen ooit. Ondanks de “slechte” zomer. Op een of andere manier waaien de buien in Zeeland gewoon snel over en viel het allemaal best mee. Veel cursisten weer enthousiast gemaakt voor het zeilen. Heel leuk; de oudste cursust was 72 jaar en heeft inmiddels na de nodige trainingsuren (aansluitend bij de cursus) inmiddels zijn eigen 30′ en ook in deze boot alweer de nodige mijlen weg.

Aanstaand weekend alweer de laatste cursus van het seizoen. Jammer!!!